Ένας έξυπνος θερμοστάτης για οικονομία στη θέρμανση

Θερμοστάτες

Θερμοστάτης Google Nest

Η Google επενδύει πολύ στην εξέλιξη   των συστημάτων «ΙοΤ» και λανσάρει την είδη τον θερμοστάτη 3της γενιάς «Nest Thermostat» . Ο έξυπνος θερμοστάτης ελέγχει και προσαρμόζει την θερμοκρασία του χώρου χωρίς να απαιτεί κάποιο προγραμματισμό ή χειροκίνητη ρύθμιση λειτουργίας.

Κύρια Χαρακτηριστικά

Ο θερμοστάτης επιτρέπει στους χρήστες ενός νοικοκυριού να δημιουργήσουν τις δικές τους ιδανικές συνθήκες. Για παράδειγμα όταν όλοι απουσιάζουν από το σπίτι, ο θερμοστάτης θα κλείσει αυτόματα την θέρμανση, αντίστοιχα όταν ένας μέλος της οικογένειας επιστρέφει, ο θερμοστάτης θα ανοίξει αυτόματα την θέρμανση και το σπίτι θα έχει την κατάλληλη θερμοκρασία κατά την άφιξή του.

Για το προγραμματισμό του θερμοστάτη δεν απαιτείται μεταπτυχιακό, ο google θέλοντας να διευκολύνει την καθημερινότητα μας έφτιαξε ένα έξυπνο αλγόριθμο με τον οποίο ο θερμοστάτης αυτό-προγραμματίζεται , έτσι σε λίγες μέρες θα έχει μάθει και θα προσαρμοστεί στη δική μας καθημερινότητα, την ώρα που πηγαίνουμε για ύπνο, που ξυπνάμε, που φεύγουμε και επιστρέφουμε  στο σπίτι.

Σχολεία

Σίγουρα δείχνει πολύ όμορφο για να το έχει κάποιος στο χώρο του είναι όμως λειτουργικό και εκτός από κάποιες ευκολίες και τις δυνατότητες απομακρυσμένων ρυθμίσεων μέσω κινητού που μπορούμε να παινευόμαστε στους φίλους μας αξίζει πραγματικά η αναβάθμιση; Η Nest ισχυρίζεται ότι μπορεί να μειώσει τον λογαριασμό σας κατά 10-12% που για μία ελληνική οικογένεια μπορεί να μεταφραστεί σε τουλάχιστον 60€-70€ τον χρόνο (πολύ μεγαλύτερες τιμές για αυτούς που χρησιμοποιούν λέβητες πετρελαίου) μέσο της έξυπνης διαχείρισης και της αποφυγής λειτουργίας θέρμανσης όταν λείπουμε από το σπίτι.

Ο nest δεν είναι πάντως ο πιο εξελιγμένος θερμοστάτης με πλούσια χαρακτηριστικά και δεν έχει δυνατότητα ελέγχου πολλαπλών χώρων όπως οι ανταγωνιστές της αλλά σίγουρα είναι η πιο απλή και εύκολη λύση για διαμερίσματα και χρήστες που θα ήθελαν μία έξυπνη διαχείριση στην θέρμανση του σπιτιού τους.

Δείτε το video

Περισσότερες πληροφορίες: Nest

Θα θέλατε να ενημερώνεστε με νέα που αφορούν το σπίτι ή την επιχείρησή σας

Πρόσφατα

Κατηγορίες