Αναμένεται το νέο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” του 2017

Ενεργειακό σπίτι

Στη τελική ευθεία το πρόγραμμα εξοικονομώ (Εξοικονόμηση κατ' οίκον) του 2017. Σύμφωνα με την capital.gr στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα που θα δώσει λύσεις σε χιλιάδες νοικοκυριά που αναμένουν την επιδότηση του προγράμματος για να προβούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις. Το ύψος της επιδότησης θα φτάνει τα 25.000 Ευρώ από τα 15.000 Ευρώ του προηγούμενο εξοικονομώ δίνοντας περισσότερη ευελιξία στους ιδιοκτήτες για δραστικές αλλαγές. Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό τον ακινήτων στα αστικά κέντρα κατασκευάστηκαν πριν τον Κανονισμό Θερμομόνωσης του 1980 ως αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη για την ενεργειακή τους αναβάθμιση.

Ποια είναι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος:

• Το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα παραμένει το βασικό κριτήριο για την κατάταξη σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιδότησης. Ωστόσο στο νέο πρόγραμμα, θα προστεθεί και η παράμετρος των προστατευόμενων μελών. Δηλαδή όσο περισσότερα είναι τα προστατευόμενα μέλη τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσοστό επιχορήγησης, το οποίο μπορεί να φθάσει στο 70%.
• Ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά κατοικία είναι οι 25.000 ευρώ.

• Η εξοικονόμηση ενέργειας και η διασφάλιση της υλοποίησης των επεμβάσεων θα πιστοποιείται από ενεργειακή επιθεώρηση πριν και μετά τις παρεμβάσεις

Διαβάστε περισσότερα στο άρθρα μας Εξοικονόμηση κατ' οίκον 2017

Πραγματοποιήστε σήμερα μία μελέτη εξοικονόμησης ενεργείας με στόχο την μείωση της κατανάλωσης και δείτε τα αποτελέσματα στους λογαριασμούς σας και της καθημερινότητας σας.

Καλέστε μας στο 2392 066 066 για να να ενημερωθείτε σχετικά με τον Εξοικονόμηση κατ' Οίκον και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στο σπίτι σας