Τι είναι ο Θερμογραφικός Έλεγχος

Θερμογραφικός Έλεγχος

Ο θερμογραφικός έλεγχος είναι ο πλέον σύγχρονος, εύκολος & άμεσος τρόπος για τον εντοπισμό προβλημάτων και κακοτεχνιών ενός ακινήτου καθώς πραγματοποιείται με μη καταστρεπτική και αξιόπιστη μέθοδο. Με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού αποτυπώνεται σε εικόνες το φάσμα θερμοκρασιών που εκπέμπουν τα υλικά δίνοντας τη δυνατότητα εντοπισμού προβλημάτων ελλιπούς, κατεστραμμένης ή ανεπαρκούς μονώσεως, στεγανοποίησης, διείσδυσης αέρα και υγρασίας καθώς και κακοτεχνιών.

Τι περισσότερες φορές τα προβλήματα δεν είναι ευδιάκριτα με ένα απλό οπτικό έλεγχο. Μετά τον έλεγχο που πραγματοποιούμε θα είστε σε θέση να προβείτε σε συγκεκριμένες και ουσιαστικές επεμβάσεις, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα ενώ ταυτόχρονα θα μπορείτε να ωφεληθείτε από την άνεση που θα σας παρέχει ο χώρος σας. Δείτε παρακάτω μερικές από τις δυνατότητες που σας παρέχει ο Θερμογραφικός έλεγχος.

Ελλιπής, κατεστραμμένη ή ανεπαρκής θερμομόνωση

Το 35% της θερμότητας που χάνει ένα κτίριο περνάει μέσα από τους τοίχους. Για να το αποφύγετε αυτό, μοναδική λύση είναι η θερμομόνωση. Η ολοκληρωμένη θερμομόνωση συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για θέρμανση και ψύξη, αναβαθμίζει τη θερμική άνεση των κατοίκων, απαλείφει τις ζημιές από θερμογέφυρες, υγρασίες και φαινόμενα δρόσου (μούχλες σε συγκεκριμένα σημεία λόγω συμπύκνωσης υδρατμών) προσταστεύοντας την κατασκευή από τη θερμική καταπόνηση που υφίσταται.

Θερμογραφικός Έλεγχος Μόνωση 8Θερμογραφικός Έλεγχος Μόνωση 7

Θερμογραφικός Έλεγχος Μόνωση 6Θερμογραφικός Έλεγχος Μόνωση 5

Θερμογραφικός Έλεγχος Μόνωση 4 Θερμογραφικός Έλεγχος Μόνωση 3

Θερμογραφικός Έλεγχος Μόνωση 2 Θερμογραφικός Έλεγχος Μόνωση 1

 

Διείσδυση αέρα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα τα πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι η διείσδυση αέρα μέσω του εξωτερικού περιβλήματος του κτιρίου, κυρίως από τα κουφώματα (πόρτες και παράθυρα) καθώς και από τις εμφανείς σκεπές και στέγες. Η εισροή αέρα οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και συμπύκνωσης υδρατμών μέσα στο δομικά στοιχεία. Η συμπύκνωση υδρατμών έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της σχετικής υγρασίας του χώρου, την εμφάνιση μούχλας και μυκήτων στα ψυχρά σημεία καθώς και την δημιουργίας ενός ανθυγιεινού χώρου διαβίωσης.

Θερμογραφικός Έλεγχος Διείσδυση Αέρα 1 Θερμογραφικός Έλεγχος Διείσδυση Αέρα

 

Εντοπισμός δικτύου θέρμανσης και ζεστού νερού

Ο εντοπισμός των δικτύων θέρμανσης και ζεστού νερού χρήση είναι πλέον εφικτός με την χρήση του θερμογραφικού ελέγχου. Οι σωληνώσεις των δικτύων αποτυπώνονται σε εικονογραφικό υλικό που είναι στην διάθεση σας όπως και οι πιθανές διαρροές ή και αλλαγές των θερμικών φορτίων.

Θερμογραφικός Έλεγχος ΖΝΧ -1 Θερμογραφικός Έλεγχος ΖΝΧ

 

Διαρροές & Στεγανοποίηση

Συχνά παρατηρούνται βλάβες στα επιχρίσματα των δομικών στοιχείων καθώς και στις οροφές και τις τοιχοποιίες, αρκετές είναι όμως οι περιπτώσεις κατά τις οποίες τέτοιου είδους φαινόμενα δεν διαπιστώνονται εγκαίρως. Ο εντοπισμός των προβλημάτων θα εξοικονομήσει χρήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς οι επισκευές μπορούν να περιοριστούν σε συγκεκριμένης έκτασης εργασίες που έχουν προκληθεί από θέματα διαρροών και στεγανοποίησης.

Θερμογραφικός Έλεγχος Μόνωση 10 Θερμογραφικός Έλεγχος Μόνωση 9
Θερμογραφικός Έλεγχος Μόνωση 12 Θερμογραφικός Έλεγχος Μόνωση 11

 

Εντοπισμός προβλημάτων σε ηλεκτρολογική εγκατάσταση

Με την χρήση του εξειδικευμένου μας εξοπλισμού είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε αν αντιμετωπίζετε προβλήματα στην ηλεκτρολογική σας εγκατάσταση. Η υπερβολική αύξηση θερμοκρασίας στο ηλεκτρολογικό δίκτυο δίνατε να μας οδηγήσει σε συμπεράσματα για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει το δίκτυο σας όπως και ο ηλεκτρολογικός εξοπλισμός που είναι συνδεδεμένος σε αυτό.

Θερμογραφικός Έλεγχος ηλεκτρολογικά 2 Θερμογραφικός Έλεγχος ηλεκτρολογικά 1

 

Καλέστε μας σήμερα στο 2392 066 066 για να προγραμματίσουμε τον έλεγχο στο δικό σας ακίνητο καθώς και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πως μπορείτε να επωφεληθείτε από την χρήση του εξοπλισμού μας .