Ενεργειακό Πιστοποιητικό Κτιρίου

Ενεργειακό σπίτι

Τα τελευταία χρόνια η έννοια του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης είναι πλέον γνώριμη σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Σύμφωνα με το Θεσμικό πλαίσιο, κατά την διαδικασία μεταβίβασης καθώς και της ενοικίασης ακινήτων είναι υποχρεωτική η έκδοση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, κάτι όμως που δεν θα έπρεπε να λαμβάνεται δογματικά μόνο στις παραπάνω αναφερόμενες περιπτώσεις. Ένα Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης δεν θα έπρεπε να αποτελεί ένα επιπρόσθετο μέρος μίας ήδη πολύπλοκης γραφειοκρατικής διαδικασίας αλλά ουσιαστική προδιαγραφή για την πώληση ή την ενοικίαση ενός ακινήτου όπως θα γινόταν ανάλογα για την αγορά ενός αυτοκινήτου ή μίας ηλεκτρικής συσκευής όπου και λαμβάνουμε υπόψιν το κόστος συντήρησης και λειτουργίας. Το ίδιο οφείλει να σκεφτεί και ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου ο οποίος καλείται να πληρώσει λογαριασμούς κατανάλωσης ενέργειας που σχετίζονται με την θέρμανση και ψύξη, τον φωτισμό και αερισμό του σπιτιού του ή του επαγγελματικού του χώρου.

Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης ως Εργαλείο

Ένα Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης αποτελεί αδιαμφισβήτητα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των τεχνικών όπως και των ιδιοκτητών όμως δυστυχώς δεν δύναται να συνυπολογίσει πολλούς παράγοντες που μπορεί να συντρέχουν στον υπολογισμό της ενεργειακής κατανάλωσης σε ένα ακίνητο. Για παράδειγμα κατά την εκπόνηση μίας μελέτης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης μίας κατοικίας, ο μελετητής δεν θα λάβει υπόψιν του την ενέργεια που καταναλώνουν οι ηλεκτρικές συσκευές, ούτε τα συστήματα φωτισμού, δεν μπορεί να εντοπίσει και να αναλύσει ελλιπείς ή κατεστραμμένες θερμομονώσεις, ούτε να εξετάσει αναλυτικά την διείσδυση αέρα από τις εξώπορτες και τα κουφώματα.

Ενεργοβόρα το 65% των κατοικιών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον ενεργειακό κόμβο για την απόδοση των κτιρίων «EnergyHub for All» στις κατοικίες παρατηρείται ότι, ένα σημαντικό ποσοστό, της τάξης του 65% κατατάσσεται στη χαμηλότερη ενεργειακή κατηγορία Ε-Η. Το 32% κατατάσσεται στην Γ-Δ, ενώ μόλις το 3% στην Α-Β. Αντίστοιχα, από την κατανομή των πιστοποιητικών ανά ενεργειακή κατηγορία σε επίπεδο Περιφέρειας προκύπτει ότι, και στην περίπτωση αυτή, οι περισσότερες κατοικίες ανήκουν στη χαμηλότερη ενεργειακή κατηγορία Ε-.

Συμπληρωματικός Θερμογραφικός Έλεγχος για μέγιστα αποτελέσματα

Θερμογραφικός Έλεγχος

Έχοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω η Μακεδομική έχει επενδύσει σε εξειδικευμένο εξοπλισμό για την γρήγορη και άμεση αντιμετώπιση τέτοιων τεχνικών ζητημάτων με σκοπό να παρέχει στους πελάτες της υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σε χαμηλό κόστος συμπληρωματικά με όλους του ενεργειακούς ελέγχους που πραγματοποιεί. Διαβάστε περισσότερα, “Θερμογραφικός Έλεγχος